2018-03-08
Üdvözöljük a Pioneers magyar oldalán!

Mi a program célja?

A Pioneers into Practice (PiP) program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaság kialakulását. Ennek érdekében klímaváltozással és fenntarthatósággal foglalkozó szakértőket helyezünk el a fogadó szervezeteknél egy-egy hónapra. A szakértők a fogadó szervezet által meghatározott, klímaváltozással vagy fenntarthatósággal kapcsolatos projekten dolgoznak. Ilyen projekt lehet például egy cég energiafelhasználásának csökkentése, fenntartható városi rendszerek megtervezése önkormányzatok számára, vagy akár egy környezetvédelmi kérdés rövid, gyerekek figyelmét felkeltő ábrázolása.

Ki szervezi a programot?

A Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése Climate-KIC.

Hogyan működik a program?

A fogadó szervezeteket egy hazai és/vagy egy külföldi szakértő segíti egy klímaváltozással vagy fenntarthatósággal kapcsolatos projekt megoldásában. 

A szakértők négy-hat hetet töltenek egy külföldi vagy hazai szervezetnél. Célunk, hogy a résztvevők kikerüljenek megszokott környezetükből, és tudásukat innovatívan hasznosítsák egy eltérő közegben. A gyakorlati munkán túl a szakértők workshopokon és online kurzusokon vesznek részt. A részvétel költségeit a program 2000 eurós keretben támogatja.

Meddig kell jelentkezni?

A jelentkezési határidő a szakértőknek és a fogadó szervezeteknek egyaránt 2018. április 15.

Ki jelentkezhet szakértőnek?

Szakértőnek jelentkezhet, aki:

Régió    Magyarországon él
 Végzettség

   Egyetemi végzettséggel rendelkezik klímaváltozással vagy fenntarthatósággal kapcsolatos területen, vagy

   Egyetemi végzettséggel rendelkezik bármilyen területen és kétéves fenntarthatósággal vagy klímaváltozással kapcsolatos munkatapasztalata van.

Nyelvtudás    Folyékonyan beszél és ír angolul (legalább B2 szinten).

 

Ki jelentkezhet fogadó szervezetnek?

Fogadó szervezetnek jelentkezhet, aki vállalja, hogy munkaállomást és szakmai felügyeletet biztosít a szakértőnek, valamint:

Régió Magyarországon tevékenykedik.
Nyelvtudás

A szakértővel kapcsolatban álló alkalmazottai folyékonyan beszélnek angolul.

Profil

Nem szükséges, hogy a szervezet fő profilja a klímaváltozás vagy a fenntarthatóság legyen, csak a projektnek kell kapcsolódnia ehhez.

Szervezeti forma Nincsen megkötés, bármilyen szervezet jelentkezhet (cég, intézmény, alapítvány, tanszék, stb.).

 

Hogyan jelentkezhetek?

A részletes kiírás és a jelentkezés menete a „How to apply” oldalon olvasható. Jelentkezni az „Apply now” oldalon lehet.

Ha további kérdése van, keresse Viszlay Zsuzsanna regionális PiP menedzsert a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.