2020-04-25
Welcome to the Pioneers Serbia page!

Program “Pioniri u praksi” je najveći EU program profesionalne mobilnosti sa ciljem unapređenja znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja. Obuhvata: online obuku o sistemu inovacija, dve višednevne radionice, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim lokalnim klimatskim izazovom, mogućnost radne prakse u trajanju 4-6 nedelja u nekoj od 20 evropskih zemalja (Bugarska, Češka, Estonia, Finska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Španija), lično mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i finansijsku podršku projekta za troškove boravka na radnoj praksi. U programu mogu učestvovati:

·        Pioniri - profesionalci koji rade u nekoj od relevantnih oblasti, žele da unaprede svoja znanja i veštine. Preduslov učešća: univerzitetska diploma, napredno znanje engleskog jezika (minimum B2) i najmanje 2 godine radnog iskustva u relevantnim oblastima, prebivalište u nekoj od zemalja koje učestvuju i spremnost da pohađaju sve obavezne segmenate programa.

·        Domaćini - kompanije/institucije/organizacije koje žele da ugoste profesionalca iz inostranstva i angažuju ga na konkretnom projektu bez troškova. Domaćini treba da definišu radni zadatak i pruže podršku pioniru u njegovoj realizaciji. 

·        Vlasnici lokalnih izazova - kompanije/institucije/organizacije koje definišu lokalni klimatski izazov i pružaju podršku pionirima pri osmišljavanju i razradi rešenja, u okviru grupnog projektnog rada.

Više informacija o programu može se pronaći na https://pioneers.climate-kic.org.

Prijava učešća pionira vrši se najkasnije do 01.06.2020. a domaćina do 16.06.2020. godine na adresi https://pioneers.climate-kic.org/apply-now

Pre popunjavanja prijave potrebno je prethodno se registrovati u EIT Climate-KIC zajednici, otvaranjem tzv. „Climate-KIC pasoša“ odnosno centralnog naloga koji vam omogućava da pristupite i ostalim Climate-KIC edukativnim platformama.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati lokalnog menadžera na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.